Τριάντα λεπτά πτήσης γύρω από τη Γη «συμπύκνωσαν» μέσα σε 60 δευτερόλεπτα η NASA και ο αστροναύτης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού Νικ Χαγκ, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό time-lapse βίντεο.

Η ιταλική κυβέρνηση εμμένει στη νέα στρατηγική απέναντι στους μετανάστες που ήδη έχει ανακοινώσει. Αυτή τη φορά, έκανε γνωστό ότι δεν πρόκειται να δεχθεί σε λιμάνι της χώρας πλοίο της μη κυβερνητικής οργάνωσης Lifeline διότι, σύμφωνα με την Ρώμη, δεν σέβεται τους κανόνες που έχουν εγκριθεί αναφορικά με τις ασφαλείς συνθήκες πλεύσης.

Στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών μπαίνουν τέσσερις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίες θα γίνουν αντικείμενο σε μία σειρά από έρευνες. Οι πληροφορίες είχαν άμεσα αποτελέσματα για την Google, την Amazon, την Apple και το Facebook: οι μετοχές τους κατακρημνίσθηκαν στα χαμηλότερα σημεία τους το τελευταίο 5μηνο και συμπαρέσυραν και τη Wall Street, καταποντίζοντας τον δείκτη Nasdaq.

Οι προεδρικές εκλογές της Τουρκίας θα διεξαχθούν την Κυριακή 24 Ιουνίου και σε αυτές θα αναμετρηθούν έξι υποψήφιοι, μέσα από τους οποίους θα προκύψει ένας πρόεδρος ενισχυμένος με τις υπερεξουσίες που προβλέπει η συνταγματική μεταρρύθμιση που εγκρίθηκε με δημοψήφισμα τον Απρίλιο 2017. Εάν κανείς από τους υποψήφιους δεν εξασφαλίσει αυτήν την Κυριακή πάνω από το 50% των ψήφων, ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί στις 8 Ιουλίου.

«Φρένο» στη μεταφορά των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2019, έβαλε χθες η κοινή επιτροπή των δύο σωμάτων του Κογκρέσου εγκρίνοντας νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2019.


Ο λόγος για την αναστολή της μεταφοράς των F-35 στην Τουρκία, έρχεται ως απάντηση στην προμήθεια των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 από την Άγκυρα.
Οι δύο διατάξεις σχετικά με την Τουρκία, προβλέπουν την αναστολή κάθε χρηματοδότησης για τη μεταφορά στη χώρα των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35, έως ότου οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας υποβάλουν έκθεση στο Κογκρέσο έως την 1η Νοεμβρίου 2019 που θα συμπεριλάβει και λεπτομερή περιγραφή των σχεδίων για την ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων προς την Άγκυρα από την προμήθεια των S-400.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο διατάξεις υποστηρίζονται από την ομογενειακή οργάνωση Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) και την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αμερικής (ANCA), ενώ επίσης, εμποδίζουν την πώληση όπλων στην Δ/νση Προσωπικού Ασφαλείας του Προέδρου της Τουρκίας, εκτός εάν ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο διαβεβαιώσει το Κογκρέσο ότι προήχθησαν στην αμερικανική Δικαιοσύνη τα μέλη της Ασφάλειας του Ερντογάν που κατηγορούνται για ξυλοδαρμό διαδηλωτών τον Μάιο του 2017 στην Ουάσιγκτον.

Μετά τον συγκερασμό των διαφορετικών κειμένων των νομοσχεδίων, το ενιαίο κείμενο προωθήθηκε προς τελική έγκριση στην ολομέλεια της Βουλής και της Γερουσίας.

Τέλος, η ομογενειακή οργάνωση Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας και η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αμερικής ξεκίνησαν χθες νέα εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών υπέρ επιστολής προς τους Αμερικανούς Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, καλώντας τους να αποτρέψουν την μεταφορά F-35 σε έναν αναξιόπιστο σύμμαχο όπως η Τουρκία, η οποία παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, Αρμενίας και Κύπρου.

Ένας πύργος 29 ορόφων με επτά ασανσέρ, με ελικοδρόμιο, σουίτα προεδρική με τζακούζι, αίθουσα μασάζ και αίθουσα γυμναστικής είναι το νέο παλάτι της κυβέρνησης του προέδρου της Βολιβίας Εβο Μοράλες.

Το βρετανικό κοινοβούλιο θα συζητήσει και θα ψηφίσει για το plan B της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit στις 29 Ιανουαρίου, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων, Άντρεα Λίντσομ.


«Συζήτηση για μια μέρα θα γίνει την Τρίτη 29 Ιανουαρίου πάνω στην πρόταση αυτή, η οποία θα υποβληθεί για να λάβει τη σύμφωνη γνώμη του σώματος», δήλωσε η Λίντσομ στο κοινοβούλιο.

Η συμφωνία της Μέι με τις Βρυξέλλες για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ απορρίφθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία στο βρετανικό κοινοβούλιο νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα και η Λίντσομ δήλωσε ότι η πρωθυπουργός θα εισηγηθεί μια πρόταση και θα κάνει μια δήλωση για τα επόμενα βήματά της τη Δευτέρα.

Πλειοψηφικό ρεύμα τώρα το «Bremain»
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοπσκόπηση, η πλειοψηφία των Βρετανών θα ψήφιζε σήμερα υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ενωση με ποσοστό 56%, έναντι 44% υπέρ του Brexit στην περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος.

Η διαφορά των 12 ποσοστιαίων μονάδων είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από το σοκ του δημοψηφίσματος του 2016, σύμφωνα με δημοκόπηση της YouGov.

Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης δόθηκε στην δημοσιότητα από την καμπάνια People's Vote που πιέζει για την διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος.

Στις 23 Ιουνίου 2016, 17,4 εκατομμύρια ψηφοφόροι, το 51,9%, υποστήριξαν την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ 16,1 εκατομμύρια, το 48,1% υποστήριξαν την παραμονή στην Ενωση.

Η υποστήριξη της θέσης περί δευτέρου δημοψηφίσματος μεταξύ των υποστηρικτών του Εργατικού Κόμματος ανέρχεται στο 78%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση.

Με εφαλτήριο τον αθλητισμό, η Βόρεια και η Νότια Κορέα έχουν τοποθετήσει τις περισσότερες από τις διαφορές του παρελθόντος στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, είναι αποφασισμένες να διοργανώσουν συναρπαστικούς Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2032. Αρκεί να συμφωνήσουν σε αυτό οι «Αθάνατοι» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, οι οποίοι επιλέγουν τις διοργανώτριες πόλεις. Η απόφαση θα ληφθεί το 2025.


Οι δύο χώρες έχουν αρχίσει, ήδη, τις οικονομικές μελέτες για τα ποσά που θα χρειαστούν προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτό το εγχείρημα. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς το κόστος της διοργάνωσης για κάθε χώρα θα φτάσει τα 3.000.000.000 ευρώ. Και στις δύο πόλεις θα διεξαχθούν 33 αθλητικές εκδηλώσεις, ενώ σε ό,τι αφορά τις τελετές έναρξης και λήξης θα επιστρατεύσουν τη βοήθεια της τεχνολογίας για να μην υπάρχουν... παράπονα. Οι Κορεάτες θα προτείνουν να διεξαχθούν ταυτόχρονα οι εκδηλώσεις και στις δύο πρωτεύουσες.

Πριν από λίγες ημέρες οι εκπρόσωποι της Ν. και της Β. Κορέας ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να συναντηθούν με τους αξιωματούχους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για να καταθέσουν και επισήμως την πρότασή τους. Η συνάντηση έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί στη Λωζάννη στις 15 Φεβρουαρίου 2019.

Οι δύο χώρες τοποθέτησαν στον... πάγο αυτά που τις χώριζαν χάρη στη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018. Συμμετείχαν στην τελετή έναρξης με την ίδια σημαία και είχαν κοινή ομάδα στο γυναικείο χόκεϊ στον πάγο. Επίσης στους Ασιατικούς Αγώνες αγωνίστηκαν και κοινές ομάδες στα ομαδικά αθλήματα. Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032 η υποψηφιότητα των Β. και Ν. Κορέας δεν είναι η μοναδική. Ηδη έχουν υποβάλει επίσημες προτάσεις η Ινδονησία και η Ινδία. Επίσης, ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και η Αυστραλία με το Μπρισμπέιν. Ισως τους επόμενους μήνες να εκδηλώσουν και άλλες χώρες την πρόθεσή τους, αλλά η κοινή υποψηφιότητα Βόρειας και Νότιας Κορέας, ήδη, χάρη στα μηνύματα που εμπεριέχει, τα οποία συνάδουν με το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων, θεωρείται φαβορί.

Με την υπογραφή ενός κοινού κειμένου επισφραγίστηκε η ιστορική συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, στο πολυτελές ξενοδοχείο Capella, στο νησί Σεντόσα της Σιγκαπούρης.

Την απόφασή της να μην διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του CDU στο συνέδριο του Δεκεμβρίου, γνωστοποίησε η Αγκελα Μέρκελ σε ηγετικά στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών. Η ίδια διευκρίνισε ότι θα ολοκληρώσει τη θητεία της ως Καγκελαρίου, μετά το πέρας της οποίας δεν θα διεκδικήσει ούτε την επανεκλογή της, αλλά ούτε και μία θέση στη Γερμανική Βουλή.


H Μέρκελ βρίσκεται στην προεδρία του CDU από το 2000 και η απόφασή της θα σηματοδοτήσει την έναρξη του αγώνα εντός του κόμματος για το ποιος θα την διαδεχθεί στη θέση του καγκελαρίου, σημειώνει το Reuters.

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, επικαλούμενο πηγές του ανήρτησε στο twitter ότι η Αγκελα Μέρκελ επιθυμεί να παραμείνει καγκελάριος.

Η σημερινή εξέλιξη έρχεται στον απόηχο των εκλογικών αποτελεσμάτων στο κρατίδιο της Εσσης όπου το CDU σημείωσε μεγάλες απώλειες παρά την πρωτιά.

Η αποχώρηση της Αγκελα Μέρκελ από την προεδρία του κόμματος θα επιτρέψει , σημειώνει το Reuters, στον επόμενο επικεφαλής του CDU να κτίσει το προφίλ του για την εθνική εκλογική αναμέτρηση του 2021.

Ωστόσο. η προτίμηση της Μέρκελ για τη διαδοχή στην ηγεσία του κόμματος είναι η νυν γενική γραμματέας του, Ανεγκρέτ Κραμπ – Κάρενμπάουερ.
Λίγο μετά τη γνωστοποίηση της απόφασής της, σε δηλώσεις της προς τα μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος η Αγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι επιθυμεί να ολοκληρώσει τη θητεία της ως Καγκελαρίου, η οποία λήγει το 2021, μετά το πέρας της οποίας δεν θα διεκδικήσει εκ νέου ούτε την επανεκλογή της αλλά ούτε και μία θέση στη γερμανική Βουλή.

«Η Μέρκελ είπε ότι θέλει παραμείνει καγκελάριος αλλά θα είναι η τελευταία θητεία», δήλωσε η κομματική πηγή που δεν κατονομάζεται. Οι πληροφορίες δημοσιεύθηκαν και από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης την ώρα που πηγές της CDU δήλωναν ότι η Μέρκελ δεν θα είναι υποψήφια για την προεδρία του κόμματος τον Δεκέμβριο.

Σχεδόν ταυτόχρονα, πηγές του CDU ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters ότι η καγκελάριος έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει υψηλό πόστο στην Ευρωπαϊκή Ενωση μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019.

Η καγκελάριος αναμένεται στις 13.00 (14.00 ώρα Ελλάδος) να προβεί σε δηλώσεις και να αποσαφηνίσει τις προθέσεις της.

Τεστ οι δύο αναμετρήσεις
Οι δύο τοπικές εκλογικές αναμετρήσεις του Οκτωβρίου είχαν προαναγγελθεί ως τεστ σε εθνικό επίπεδο για την δημοτικότητα της Αγκελα Μέρκελ και της κυβερνητικής της ομάδας, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο. Η αποχώρησή της από την προεδρία της CDU φαίνεται ότι είναι η πρώτη συνέπεια των εκλογικών αυτών αποτυχιών.

Εδώ και εβδομάδες, η συζήτηση για την διαδοχή της Μέρκελ δεν αποτελεί πλέον ταμπού στις τάξεις της CDU, εξαιτίας της φθοράς της 13 μήνες μετά την πύρρειο νίκη της στις ομοσπονδιακές εκλογές.

Στην πραγματικότητα, η δημοτικότητά της δεν έχει σταματήσει να υποχωρεί μετά την απόφασή της να ανοίξει τα σύνορα της Γερμανίας σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες το 2015 και το 2016, στην κορύφωση της προσφυγικής κρίσης, την ώρα που η γερμανική ακροδεξιά βρισκόταν σε άνοδο.

Πολλά στελέχη του κόμματός της ζητούν εδώ και μήνες στροφή της CDU προς τα δεξιά και από την Μέρκελ να προετοιμάσει την διαδοχή της. Μέχρι σήμερα, η καγκελάριος είχε αρνηθεί να συζητήσει δημόσια το μέλλον της.

Άλλη πηγή σοβαρών δυσκολιών για την Μέρκελ είναι η κατάσταση των εταίρων της, του SPD, στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Η πρόεδρος του SPD Αντρέα Νάλες απείλησε χθες το βράδυ με αποχώρηση από την κυβέρνηση, εάν δεν υπάρξουν σύντομα εγγυήσεις για την βελτίωση της λειτουργίας της κυβέρνησης, που υπονομεύεται από την πολύμηνη εσωτερική διαμάχη, κυρίως για την μεταναστευτική πολιτική.

«Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση είναι απαράδεκτη», προειδοποίησε.

Όλο και περισσότερα μέλη του SPD ζητούν έξοδο από την κυβέρνηση για μία «κούρα στην αντιπολίτευση».

Χθες στην Εσση, η CDU διατήρησε την πρώτη θέση και θα συνεχίσει να ηγείται της τοπικής κυβέρνησης συνασπισμού, όμως το ποσοστό του 27% που εξασφάλισε συνιστά υποχώρηση κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2013. Αντίστοιχη υποχώρηση σημείωσε το SPD που εξασφάλισε το 19,8% των ψήφων.

«Το τέλος πλησιάζει»

Αντίθετα, οι οικολόγοι διπλασίασαν το σκορ τους και η γερμανική άκρα δεξιά εξασφάλισε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στο τελευταίο τοπικό κοινοβούλιο όπου δεν ήταν ακόμη παρούσα.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή για τη Μέρκελ. Το θέμα είναι αν σύντομα θα κολλήσουμε πίσω από τον συνασπισμό της την ένδειξη: "σε διάλυση" », αναφέρεται ειρωνικά στο κύριο άρθρο της Suddeutsche Zeitung.

Η ηγέτης της CDU στην Εσση, ο Φόλκερ Μπουφιέρ, αν και θεωρείται άνθρωπος της Μέρκελ, δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα στο κρατίδιο αποτελεί «σήμα συναγερμού» για την παράταξη «και επίσης για την πρόεδρό της».

Η Franfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει ότι θα ήταν μεγάλο σφάλμα για την Μέρκελ να γαντζωθεί στο πόστο της, «δεδομένης της κατάστασής της». Της χρειάζεται «να αποδείξει» ότι έχει καταλάβει αυτό που γνωρίζει ο κόσμος: «το τέλος της θητείας της ως καγκελαρίου πλησιάζει».

Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών στην Έσση εστιάζοντας στην ήττα των παραδοσιακών κομμάτων, στο «Βατερλώ» των Σοσιαλδημοκρατών και στον μεγάλο κερδισμένο: το κόμμα των Πρασίνων.

Πριν από έξι χρόνια, ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος Κλάιβ Πάλμερ ανακοίνωσε τα σχέδια του να ναυπηγήσει ένα πλοίο, παρόμοιο του Τιτανικού. Τότε το έργο απέτυχε αλλά τώρα αναβιώνει και σύντομα οι επιβάτες θα μπορούν να ταξιδέψουν με τον «Tιτανικό II».

Οι υψηλές τιμές της κηροζίνης ήρθαν να προστεθούν στα προβλήματα που προκάλεσε στις αεροπορικές εταιρείες το εν μέρει χαοτικό καλοκαίρι. Ορισμένες βλέπουν τις τιμές των μετοχών τους σε ελεύθερη πτώση.


Για πολλές αεροπορικές εταιρείες το 2018 είναι μια ιδιαίτερα κακή χρονιά. Την ώρα που ορισμένες εταιρείες, όπως η Ryanair, βλέπουν τα κέρδη τους να συρρικνώνονται, άλλες αναγκάζονται ακόμη και να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους επισημαίνεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle.

Σε τεράστια δοκιμασία οι αεροπορικές εταιρείες

Η αύξηση της τιμής της κηροζίνης και των επιτοκίων αλλά και το ιδιαίτερα κοστοβόρο χαοτικό καλοκαίρι εξελίσσονται σε τεράστια δοκιμασία για τις εταιρείες. Στα χρηματιστήρια οι τιμές τους έχουν πάρει ήδη την κατιούσα. Στις δε βρετανικές προστίθεται και ο άγνωστος Χ των συνεπειών μιας μη συντεταγμένης εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ.

Η τιμή της μετοχής της βρετανικής Flybe, για παράδειγμα, υποχώρησε κατά 40%. Επίσης, τη Δευτέρα και παραπέμποντας στην κατάρρευση μικρότερων εταιριών όπως της ελβετικής Skyworks, της βελγικής VLM, των γερμανικών Small Planet και Azur Air και της κυπριακής Cobalt, η Ryanair ανακοίνωσε για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια μείωση των κερδών της.

Οι προβληματικές περιπτώσεις

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο επικεφαλής της Ryanair Μάικλ Ο' Λίρι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πληγούν μελλοντικά και μεγαλύτερες εταιρίες. Η Norwegian, για παράδειγμα, διασφάλισε μικρές ποσότητες καυσίμων σε χαμηλές τιμές και σύντομα θα κληθεί να πληρώσει τις νυν υψηλές τιμές της αγοράς.

Προβληματικές περιπτώσεις θεωρούνται επίσης η σκανδιναβική SAS και η πορτογαλική TAP ενώ είναι κοινό μυστικό ότι η ιταλική Alitalia έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει.

Στα ύψη η κηροζίνη -Επιβάρυνση στα κόστη

Η τιμή της κηροζίνης έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια κατακόρυφα, μόνον φέτος κατά σχεδόν 40%. Τον Σεπτέμβριο ξεπέρασε για πρώτη φορά μετά το 2014 το φράγμα των 90 δολαρίων ανά βαρέλι. Στα μέσα της τρέχουσας χρονιάς η Lufthansa είχε ανακοινώσει ότι το 2018 θα πρέπει να δαπανήσει συνολικά περί τα έξι δις ευρώ για κηροζίνη, περίπου 850 εκατομμύρια περισσότερα απ΄ ότι το 2017.

Το περασμένο ήταν το πρώτο καλοκαίρι μετά τη χρεοκοπία της Air-Berlin. Προκειμένου να διασφαλίσει μέρος των κερδών και των δικαιωμάτων προσγείωσης της χρεοκοπημένης εταιρίας, η θυγατρική της Lufthansa, Eurowings, προχώρησε σε σημαντική διεύρυνση της προσφοράς της.

Μια από τις άμεσες συνέπειες ήταν η μείωση των τιμών των εισιτηρίων που οδήγησαν σε μείωση του τζίρου. Την ίδια ώρα οι ανεπαρκείς εναέριες και χερσαίες υποδομές οδήγησαν σε ένα χαοτικό καλοκαίρι στους αιθέρες με χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων και καθυστερήσεις, γεγονός που με τη σειρά του οδήγησε σε αποζημιώσεις εκατομμυρίων για τους επιβάτες. Η μικρή αεροπορική Small Planet υπέκυψε στο βάρος των απαιτήσεων.

Αναταράξεις στα χρηματιστήρια -Σε ελεύθερη πτώση οι μετοχές

Από τις αρχές του χρόνου η τιμή της μετοχής της Lufthansa υποχώρησε κατά 40%. Η γερμανική εταιρία δεν είναι η μόνη στην Ευρώπη που φαίνεται να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Ο δείκτης Stoxx 600 Travel & Leisure, ο οποίος περιλαμβάνει και tour-operator και αλυσίδες εστίασης από τις αρχές του χρόνου κατά 12%.

Σημαντικές ανακατατάξεις στον αιθέρα το επόμενο διάστημα

Δεδομένης της αύξησης της τιμής του πετρελαίου ο κλάδος πρέπει να προχωρήσει σε έναν έξυπνο σχεδιασμό, σχολίασε ο Ο' Λίρι. «Το βλέπουμε στη Lufthansa που κλείνει τη βάση της στο Ντίσελντορφ ή στην Easyjet που αποχωρεί από το Πόρτο.

Όλες οι αεροπορικές περιορίζουν την προσφορά τους εξαιτίας της χαμηλής τιμής των εισιτηρίων και της υψηλής τιμής του πετρελαίου». Το επόμενο διάστημα λοιπόν θα πρέπει να αναμένονται σημαντικές ανακατατάξεις στους αιθέρες.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Ποτάμι λάβας από ένα ρήγμα στο έδαφος, στους πρόποδες του ηφαιστείου Κιλαουέα, στη Χαβάη, πιστεύεται πως κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμά του και κατέληξε στον ωκεανό στο ανατολικό άκρο του Μεγάλου Νησιού.

Οι συνιδρυτές του Instagram, Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ, που έχει εξαγοραστεί από τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ και τη Facebook, παραιτήθηκαν από τις θέσεις του εκτελεστικού διευθυντή και του υπεύθυνου τεχνικών υπηρεσιών, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

Αρχαιολόγοι που πραγματοποιούσαν έρευνες στις ακτές της Πορτογαλίας βρήκαν ένα ναυάγιο πλοίου, που πιστεύεται ότι βυθίστηκε πριν από 4 αιώνες κοντά στη Λισαβόνα αφού είχε επιστρέψει από την Ινδία μεταφέροντας μπαχαρικά, ανακοίνωσαν σήμερα ειδικοί.

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Φίλιπ Ροθ, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους λογοτέχνες, Αμερικανός εβραϊκής καταγωγής. Έγραψε περισσότερα από 30 βιβλία, μεταξύ αυτών και το «Αμερικανικό ειδύλλιο», για το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ το 1998.

Η ανακοίνωση χθες από την Αpple της νέας σειράς των iPhone έθεσε σε αναμονή τους ανά τον πλανήτη φίλους της τεχνολογίας. Σε αντίθεση με παλαιότερες σειρές η τωρινή θα έρθει σε χρόνο ρεκόρ και στην Ελλάδα.


Η πρώτη εταιρεία κινητής που ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης την διάθεση των νέων iPhone από το δίκτυο της ήταν η Wind. Συγκεκριμένα σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει ότι θα διαθέτει από τις 28 Σεπτεμβρίου στο δίκτυο των καταστημάτων της και το wind.gr, τα νέα μοντέλα της Apple, iPhoneXs & iPhoneXsMax.

Οι προπαραγγελίες
Οι πελάτες θα μπορούν να προ παραγγείλουν τα iPhone Χs & iPhoneXsMax από τις 21/09/2018 ενώ η ημερομηνία προ παραγγελίας για το iPhoneXR είναι 19/10/2018

Εντός της ημέρας αναμένεται να προχωρήσουν σε αντίστοιχες ανακοινώσεις και οι υπόλοιπες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας καθώς και οι αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών και τεχνολογίας που συνεργάζονται με την Apple στην Ελλάδα.

Να υπενθυμίσουμε ότι με A12 Bionic επεξεργαστή, το iPhoneXs και το iPhoneXsMax διαθέτουν OLED οθόνη 5,8’’ και 6,5’’ αντίστοιχα, χωρητικότητες 64GB, 256GB και 512GB, έχουν από δύο κάμερες των 12 megapixel με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας και βελτιωμένο True Tone flash. Θα είναι διαθέσιμα σε spacegrey, gold και silver.

Παράλληλα, με διάσταση 6,1’’ και LCD οθόνη, το iPhoneXR θα είναι διαθέσιμο στις χωρητικότητες 64GB, 128GB και 256GB και σε χρώματα black, gold, yellow, blue και red.

Και τα τρία μοντέλα είναι αδιάβροχα και μπορούν να αντέξουν το νερό (μέχρι 2 μέτρα βάθος) για 30 λεπτά, διαθέτουν λειτουργία eSIM και SmartHDR, καλύτερη ανάλυση φωτογραφιών και βίντεο καθώς και καλύτερα ηχεία για αληθινά στέρεο ήχο.

πηγή: news247.gr

H Μάντσεστερ Σίτι αποφάσισε να ανανεώσει το συμβόλαιο του προπονητή της Πεπ Γκουαρντιόλα έως το 2021 μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και παρά το γεγονός ότι απέτυχε στο Champions League και στο Κύπελλο Αγγλίας.

Οι έφηβοι σε ολόκληρο τον κόσμο γυρίζουν την πλάτη τους στο Facebook. Η τάση καταγράφεται ιδιαίτερα έντονη στις ΗΠΑ, όπου τα νεανικά κοινά φαίνεται να έχουν κουραστεί από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η τάση αυτή θα γίνει πιο εμφανής στο άμεσο μέλλον.

Η μπίρα δεν μπορεί να διαφημίζεται στην αγορά ως ευεργετική. Αυτό αποφάσισε ανώτατο γερμανικό δικαστήριο μετά από μήνυση μιας οργάνωσης για τα δικαιώματα των πολιτών προς ένα ζυθοποιείο που στη διαφήμισή του παρουσίαζε εσφαλμένα οφέλη για την υγεία.

Ένας εξαιρετικά ισχυρός τυφώνας, ο οποίος χαρακτηρίζεται από τους μετεωρολόγους ο σφοδρότερος που έχει πλήξει την Ιαπωνία τα τελευταία 25 χρόνια, έφθασε το μεσημέρι (τοπική ώρα) πάνω από τις ακτές νησιών της χώρας, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στις συγκοινωνίες καθώς και στη δραστηριότητα των εταιρειών.

Εδώ και 15 χρόνια έχει πέσει... νεκρό το διαστημικό σκάφος Galileo, αλλά ακόμη και στη «μετα-θάνατον» ζωή του προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες στους ερευνητές. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις τώρα οι επιστήμονες, σε ανάλυση στοιχείων από το 1997, συνειδητοποίησαν ότι είχε πιθανότατα καταγράψει στον δορυφόρο του Δία, Ευρώπη, έναν τεράστιο πίδακα νερού που είχε εκτοξευθεί στο διάστημα.

Ως την πιο μολυσμένη πόλη στη γη» παρουσιάζει το Κάιρο, μελέτη που παρουσιάστηκε από την ιστοσελίδα του περιοδικού Forbes και διεξήχθη από την εταιρεία The Eco Experts. Η μελέτη αναμεταδίδεται από την ιστοσελίδα της αιγυπτιακής «Egypt Independent».

Ερευνητές στη Βρετανία δημιούργησαν το MagicScroll, τον πρώτο υπολογιστή-ταμπλέτα με οθόνης αφής, που διπλώνει σαν ρολό, θυμίζοντας αρχαίο πάπυρο (εξ ου και το όνομά του).

Η νέα εφεύρεση ωθεί ακόμη παρά πέρα τα όρια της τεχνολογίας εύκαμπτων συσκευών, ανοίγοντας ένα νέο πεδίο δυνατοτήτων.

Η συσκευή, δημιούργημα μηχανικών του Πανεπιστημίου Queen’s, διαθέτει μία εύκαμπτη οθόνη 7,5 ιντσών με υψηλή ανάλυση 2Κ, η οποία μπορεί να τυλιχτεί και να ξετυλιχτεί γύρω από έναν κεντρικό κυλινδρικό άξονα, ο οποίος παράγεται μέσω τρισδιάστατου εκτυπωτή και περιέχει τον επεξεργαστή και τα άλλα εξαρτήματα του υπολογιστή.

Δύο περιστροφικοί κύλινδροι στα δύο άκρα του κεντρικού κυλίνδρου επιτρέπουν στον χρήστη να τυλίγει ή να ξετυλίγει την οθόνη αφής. Χάρη στο ελαφρύ βάρος της, η συσκευή είναι πιο εύχρηστη από ένα παραδοσιακό τάμπλετ. Όταν η οθόνη είναι τυλιγμένη στον κύλινδρο, το τάμπλετ χωράει μέσα σε μία τσέπη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης ως «έξυπνο» τηλέφωνο ή ως δείκτης (pointer).

Δείτε το τάμπλετ ρολό

«Εμπνευσθήκαμε από τον σχεδιασμό των αρχαίων παπύρων, καθώς και των παλαιών συστημάτων αρχειοθέτησης με κάρτες τύπου «ρόλοντεξ»» δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής, καθηγητής Ρόελ Βερτεγκάαλ, ειδικός σε θέματα αλληλεπίδρασης ανθρώπων-υπολογιστών και διευθυντής του Εργαστηρίου Ανθρωπίνων Πολυμέσων του βρετανικού πανεπιστημίου.

Το MagicScroll διαθέτει, επίσης, μία κάμερα που επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν το τάμπλετ (με τυλιγμένη την οθόνη) ως χειριστήριο ελέγχου μέσω χειρονομιών, όπως π.χ. το Wiimote της Nintendo.

Ο επόμενος στόχος των ερευνητών, όπως ανέφεραν, είναι να σμικρύνουν τόσο τη συσκευή, ώστε να μην ξεπερνά το μέγεθος ενός στυλό.

Δημοσιεύτηκε από τους Sunday Times η ετήσια λίστα με τους πλουσιότερους στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, στην οποία περιλαμβάνονται και τα ονόματα των 10 αστέρων της μουσικής με τη μεγαλύτερη περιουσία.

Σε έρευνα που έγινε στις Η.Π.Α., βρέθηκαν τα επαγγέλματα που προκαλούν  το λιγότερο άγχος στους εργαζομένους, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν τους υψηλότερους μισθούς – περισσότερα από 70.000 δολάρια το χρόνο! Μάλιστα, εννέα από αυτά προέρχονται από τον τομέα των μαθηματικών. 

Όταν ήθελε να ξεφύγει από τον δριμύ χειμώνα της Μινεάπολις, ο Prince έπαιρνε το τζετ του και έβρισκε καταφύγιο στην υπέροχη βίλα του στα Τερκς και Κέικος, μια υπερπόντια βρετανική κτήση στην Καραϊβική.

Μια μελέτη που χρησιμοποιεί δεδομένα από 28 εκατομμύρια ανθρώπους, δείχνει ότι το αλκοόλ βλάπτει από την πρώτη σταγόνα. Και είναι υπεύθυνο για περισσότερους θανάτους παγκοσμίως από ό, τι αναμενόταν. Αυτό αποδεικνύεται από μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Lancet (GBD Alcohol Colaborators, 2018).

Τα αποτελέσματα έρχονται σε αντίθεση με μελέτες που υποδηλώνουν ότι οι μικρές ποσότητες αλκοόλ – το τυπικό παράδειγμα: ένα ποτήρι κρασί την ημέρα – μπορούν να είναι επωφελείς για την υγεία. Επιπλέον, διευκρινίζουν η κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κινδύνους για την υγεία παγκοσμίως.

Η επικεφαλής της μελέτης , Εμμανουέλα Γακίδου, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον θέλει αυστηρότερους νόμους, όπως «φόρους επί των πωλήσεων, έλεγχο στη διαθεσιμότητα και το χρόνο που μπορεί να πωληθεί στο αλκοόλ, καθώς και έλεγχο της διαφήμισης αλκοόλ». Εν ολίγοις, η μελέτη δείχνει ότι δεν υπάρχει ασφαλές επίπεδο χρήσης αλκοόλ, γράφουν οι συντάκτες.

Η μελέτη περιέλαβε δεδομένα από 694 έρευνες σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ και 592 σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία, σε 28 εκατομμύρια ανθρώπους. Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές ,αν δούμε τους παράγοντες που κάνουν τους ανθρώπους να πεθαίνουν πρόωρα ή ζουν με αναπηρίες, το αλκοόλ βρίσκεται στην έβδομη θέση πίσω το κάπνισμα ή την υψηλή αρτηριακή πίεση. Ο λόγος: Το αλκοόλ προκαλεί διάφορες ασθένειες όπως καρκίνος, κίρρωση του ήπατος, υπέρταση, καθώς επίσης φυματίωση και τροχαία ατυχήματα.

Το αλκοόλ αντιπροσωπεύει το 2,2% όλων των θανάτων μεταξύ των γυναικών και το 6,8% του συνόλου των θανάτων στους άνδρες παγκοσμίως, σύμφωνα με τη μελέτη. Αν δούμε την ηλικιακή ομάδα 15 έως 49 ετών,τα ποσοστά αυτά είναι αντίστοιχα στο 3,8% και στο 12,2 %.

Με τη ζωή του πλήρωσε το ότι έβαλε στο στόχαστρό του μητέρες και μικρά παιδιά ένας επίδοξος ληστής στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ο οποίος έβγαλε όπλο και απείλησε τον κόσμο έξω από ιδιωτικό σχολείο της βραζιλιάνικης πόλης, το Σάββατο το πρωί.

Previous Next

Δεν θα μπορούσε η αυτοκινητοβιομηχανία «MINI» παρά να τιμήσει τον γάμο του Πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle δημιουργώντας ένα μοναδικό μοντέλο για την περίσταση. Το «βασιλικό όχημα», μετά τον γάμο θα δοθεί σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της επιλογής του ζευγαριού για να βγει σε δημοπρασία.

Οι αμερικανικές αρχές και οι αμερικανοί ρυθμιστικοί φορείς διενεργούν έρευνα σχετικά με μια υπόθεση διαφθοράς, την ενδεχόμενη δωροδοκία αξιωματούχων στην Ουγγαρία που συνδεόταν με πωλήσεις λογισμικού από την εταιρεία Microsoft Corp, έγραψε η εφημερίδα The Wall Street Journal την Πέμπτη, επικαλούμενη πηγές ενήμερες για την υπόθεση.

Η Πρώτη Κυρία της Βραζιλίας Μαρτσέλα Τεμέρ έπεσε με τα ρούχα της μέσα σε μια λίμνη που βρίσκεται στους χώρους του προεδρικού μεγάρου στη Μπραζίλια για να σώσει τον σκύλο της, όπως αποκάλυψαν αξιωματούχοι της προεδρίας και μετέδωσε το BBC.

Ο απολογισμός του βίαιου επεισοδίου κατά τη διάρκεια τουρνουά βιντεοπαιγνιδιών στο Τζάκσονβιλ, στη Φλόριντα, είναι τρεις νεκροί, δύο θύματα και ο δράστης της επίθεσης, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία. «Υπάρχουν τρεις άνθρωποι που σκοτώθηκαν επιτόπου.

Ένα μυστικό τούνελ, το οποίο συνέδεε ένα σπίτι στο Μεξικό με ένα πρώην φαστφουντάδικο, εντόπισαν οι αμερικανικές αρχές. Το μήκους 180 μέτρων τούνελ, χρησιμοποιούνταν για την παράνομη εισαγωγή ναρκωτικών.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο σε καταυλισμούς για τους εκτοπισμένους στην Κεράλα, του κρατιδίου στη νότια Ινδία, το οποίο έχει πληγεί από τις σφοδρότερες εδώ και έναν αιώνα πλημμύρες που αντιμετωπίζει την εποχή των μουσώνων, οι οποίες έχουν στοιχίσει ήδη τη ζωή σε περισσότερους από 410 ανθρώπους.

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, η μοναξιά όχι μόνο μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο θάνατο, αλλά είναι πιο επικίνδυνη και από την παχυσαρκία.  

Η έρευνα, η μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα, αναδεικνύει τη μοναξιά σε μείζον πρόβλημα για τη δημόσια υγεία διεθνώς και αφορά σχεδόν όλες τις ηλικίες, από την εφηβική και μετά.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια ψυχολογίας Τζούλιαν Χολτ-Λούνσταντ του Πανεπιστημίου Μπρίγκαμ Γιανγκ (Brigham Young University), που έκαναν σχετική ανακοίνωση σε αμερικανικό ψυχολογικό συνέδριο, ανέλυσαν στοιχεία από 218 μελέτες (μετα-ανάλυση), σχετικές με τις επιπτώσεις της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης στην υγεία. Οι έρευνες αφορούσαν συνολικά περίπου 3,7 εκατομμύρια ανθρώπους.

Διαπιστώθηκε ότι κατά μέσο όρο οι μοναχικοί άνθρωποι έχουν περίπου 50% αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου πριν τα 70 τους, ενώ οι παχύσαρκοι 30%. Οι ερευνητές επισήμαναν ότι η μοναξιά αυξάνει σημαντικά μετά τη συνταξιοδότηση, γι’ αυτό είναι σημαντικό κανείς να προετοιμάζεται κοινωνικά, οικονομικά και ψυχολογικά για εκείνη τη στιγμή.

Όπως είπαν, παρόλο που η κοινωνική σύνδεση με τους άλλους ανθρώπους συνιστά μια θεμελιώδη ανθρώπινη ανάγκη, ζωτική για την ευημερία και την επιβίωση, ένα ολοένα μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού βιώνει συχνά την εμπειρία της απομόνωσης. Αρκετοί άνθρωποι δεν βλέπουν κανένα συγγενή ή φίλο τους στη διάρκεια ενός μήνα και έχουν την τηλεόραση ως μόνη συντροφιά.

Το πρόβλημα πλέον δεν αφορά μόνο ηλικιωμένους, αλλά και άτομα ηλικίας 18 έως 35 ετών, καθώς επίσης εφήβους. Η σταδιακή γήρανση του παγκόσμιου πληθυσμού αναμένεται να επιδεινώσει το πρόβλημα της μοναξιάς.

Μεταξύ άλλων, οι μοναχικοί άνθρωποι έχουν 30% μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθουν έμφραγμα ή εγκεφαλικό. Η έλλειψη φίλων, σύμφωνα με μια μελέτη του Χάρβαρντ, συνδέεται με αυξημένο στρες, αλλά και με αυξημένα επίπεδα μιας πρωτεΐνης που ενισχύει τον κίνδυνο θρόμβωσης στο αίμα.

«Πολλές χώρες σήμερα βρίσκονται αντιμέτωπες με μια επιδημία μοναξιάς και το πρόβλημα θα χειροτερέψει. Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, είναι τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό», δήλωσε η Τζούλιαν Χολτ-Λούνσταντ

Η πρωταγωνίστρια αισθησιακών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή ένα πρόσφατο tweet του, όπου, όπως καταγγέλλει η ίδια, ο μεγιστάνας αφήνει υπόνοιες ότι εκείνη είπε ψέματα σχετικά με ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια του οποίου δέχθηκε απειλές για τη σωματική της ακεραιότητα ώστε να μην συζητήσει με κανέναν την φερόμενη σεξουαλική σχέση της με τον ίδιο.

Ευρωπαίοι επιστήμονες βρήκαν ότι ένας γιγάντιος εξωπλανήτης είναι τόσο καυτός – η θερμοκρασία του φθάνει τους 4.300 βαθμούς Κελσίου – ώστε στην ατμόσφαιρά του είναι δυνατό να ανιχνευθούν εξαερωμένα μέταλλα, σίδηρος και τιτάνιο. Για πρώτη φορά ανιχνεύονται τέτοια βαριά μέταλλα σε πλανήτη πέρα από το ηλιακό μας σύστημα.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Άσλεϊ Τζαντ κατέθεσε αγωγή εναντίον του παραγωγού του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν για δυσφήμηση και σεξουαλική παρενόχληση, κατηγορώντας τον ότι της κατέστρεψε την καριέρα επειδή αρνήθηκε τις σεξουαλικές του προτάσεις.

Ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν από τον καύσωνα θεωρείται πιθανό ότι θα αυξηθεί δραματικά σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη σε διάστημα 60 ετών, έως το 2080, εάν οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής δεν καταφέρουν να λάβουν ελαφρυντικά για το κλίμα μέτρα και να υιοθετήσουν αποτελεσματικές πολιτικές στον τομέα της υγείας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) επανέλαβε σήμερα ότι «ουδεμία αξιόπιστη ένδειξη έχει για δραστηριότητες στο Ιράν που έχουν σχέση με την ανάπτυξη πυρηνικού όπλου μετά το 2009», την επομένη των ισραηλινών κατηγοριών.

Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στην λεωφόρο του ακαδημαϊκού Αντρέι Σάχαροφ για να εκφράσουν την αντίθεση τους στο μπλοκάρισμα της ηλεκτρονικής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Την Τρίτη 31 Ιουλίου ο πλανήτης Αρης θα πλησιάσει τη Γη περισσότερο από κάθε άλλη φορά μετά το 2003 και θα είναι έτσι ο φωτεινότερος των τελευταίων 15 ετών. Τόσο κοντινός και τόσο φωτεινός ο Αρης δεν θα υπάρξει ξανά έως το 2035.

Το Πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ εγκαινίασε μια πρωτοποριακή πολιτική που θα αναγκάζει τους σπουδαστές του να υπογράφουν ένα χαρτί στο οποίο θα υπόσχονται πως θα κρατιούνται μακριά από τα ψυχαγωγικά ναρκωτικά.

Οι αρχές της Βόρειας Κορέας παρέδωσαν στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ 55 μικρές κάσες που πιστεύεται ότι περιέχουν τα λείψανα Αμερικανών στρατιωτικών που είχαν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

H Βουλή των Λόρδων υπερψήφισε τροπολογία στο νομοσχέδιο για το Brexit με την οποία αναγνωρίζει στο βρετανικό κοινοβούλιο την εξουσία να εμποδίσει τη βρετανική κυβέρνηση να προχωρήσει στη διαδικασία αποχώρησής της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία με τις Βρυξέλλες.

Μπορεί να μην ξέρουμε πως είναι να χάνεις σχεδόν 20 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε δύο ώρες, αλλά σίγουρα ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ δεν θα είναι καθόλου χαρούμενος μετά από αυτή την εξέλιξη.

Σε έναν αρχαίο ομαδικό τάφο στο βόρειο Περού, Αμερικανοί και Περουβιανοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν λείψανα παιδιών ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τα 140. Θα μπορούσαν να είναι τα απομεινάρια του μεγαλύτερου τελετουργικού θυσίας παιδιών στον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύεται στο περιοδικό National Geographic.

Μετά από χρόνια ερευνών, δεκάδες θεωρίες και εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη των κατάλληλων τεχνολογιών και εργαλείων, οι επιστήμονες της Ιταλικής Διαστημικής Υπηρεσίας ανακοίνωσαν ξεκάθαρα ότι βρέθηκε μια τεράστια λίμνη με νερό σε υγρή κατάσταση στον πλανήτη Άρη!

Ο αμερικανός ηθοποιός Μπιλ Κόσμπι, που κρίθηκε χθες ένοχος από δικαστήριο της Πενσιλβάνιας για σεξουαλική επίθεση κατά της Αντρέα Κόνσταντ το 2004, θα παραμείνει σε κατ'οίκον περιορισμό εν αναμονή της ανακοίνωσης της ποινής του, αποφάσισε σήμερα ο δικαστής Στιβ Ο'Νιλ.

Οι ηγέτες της Βόρειας και Νότιας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν και Μουν Τζε-ιν, έσφιξαν τα χέρια, σε μια ιστορική συνάντηση πάνω στη στρατιωτική οροθετική γραμμή που χωρίζει στα δύο την κορεατική χερσόνησο.

Το «ιπτάμενο ταξί» βρίσκεται καθ΄οδόν: ο βρετανικός όμιλος Rolls-Royce αποκάλυψε το σχέδιο κατασκευής ενός υβριδικού ηλεκτρικού οχήματος κάθετης απογείωσης, που είναι πιθανόν να βρίσκεται στον ουρανό σε πέντε χρόνια.

Άλλο Μέσι και άλλο Μάσι, αποφάνθηκε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, απορρίπτοντας προσφυγή της ισπανικής εταιρίας «MASSI» που ειδικεύεται στα είδη ποδηλασίας, κατά του ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μεσι και ειδικότερα κατά της απόφασής του να δημιουργήσει εταιρία εμπορίου αθλητικών ειδών υπό την επωνυμία «MESSI».

Το βιβλίο του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ που παρουσιάζει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ως εγωκεντρικό και ανέντιμο, παραλληλίζοντάς τις μεθόδους που ακολουθεί με εκείνες της μαφίας, πούλησε 600.000 αντίτυπα μέσα σε μια εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκδοτικός οίκος Flatiron Books.

Μια νέα επιστημονική έρευνα δίνει την απάντηση στο ερώτημα ποιο είναι το αρχαιότερο χρώμα στον κόσμο, κι αυτό είναι το ροζ και συγκεκριμένα το φωτεινό ροζ, σαν αυτό που έχουν οι τσιχλόφουσκες ή τα φτερά των φλαμίνγκο.

Μία κάμερα ασφαλείας στην πόλη Γουαντσού της Κίνας κατέγραψε ένα εξαιρετικά περίεργο περιστατικό όταν ένας ουρανοκατέβατος... σκύλος έπεσε από το πουθενά πάνω σε περαστική τραυματίζοντάς την.

O τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 διεξήχθη στο Luzhniki Stadium της Μόσχας και μετά από ένα τρομερό ενενηντάλεπτο με έξι γκολ και πολλές συγκινήσεις, η Γαλλία επικράτησε με σκορ 4-2 της Κροατίας και είναι η νέα Πρωταθλήτρια Κόσμου, παίρνοντας την σκυτάλη από τη Γερμανία.

Designed & Developed By 49studio.gr